Dobrovolnictví

IMG_111S Charitou Svitavy spolupracovalo v roce 2019 jedenáct dobrovolníků. Odpracovali celkem 900 hodin. Podporovali klienty během denního programu v centru denních služeb, doprovázeli je na nejrůznější akce a zejména vedli aktivity, které jsou jejich vlastní doménou – pod vedením dobrovolníků probíhá ve Světlance canisterapie a dramaterapie.

V roce 2019 jsme pokračovali v dobré spolupráci s Kooperativa pojišťovnou, a. s., VIG v rámci programu Firemního dobrovolnictví. Za rok 2019 pomohli její dobrovolníci Charitě Svitavy při několika akcích. Potkat jste je mohli na prvním ročníku charitního festivalu „Vzadu v sadu“, dále pomáhali jako doprovod klientům na pouti na Horu Matky Boží Králíky, a také s podzimními pracemi na zahradě. V rámci firemního dobrovolnictví nám nabídl svou pomoc také jeden dobrovolník z České podnikatelské pojišťovny.

Bez dobrovolníků si vůbec nedovedeme představit průběh Tříkrálové sbírky, kterou zajišťuje přes 500 jednorázových dobrovolníků.

Dobrovolníci pomáhají také při výrobě pletených obvazů pro malomocné, které sdružuje středisko Damián a distribuuje obvazy do potřebných oblastí v Indii a v Africe.

Charita Svitavy spolupracuje Mateřským a rodinným centrem Krůček Svitavy. Zahraniční dobrovolníci z jejího dobrovolnického centra rozšiřují klientům obzory o pohledy do života lidí v jiných zemích.

Všem dobrovolníkům, kteří nezištně pomáhají tam, kde je potřeba, věnují svůj čas a um bez nároku na finanční odměnu, jsme velmi vděční.

Chcete se stát dobrovolníkem? Zvažujete, že byste pomáhali právě v Charitě Svitavy? Ozvěte se telefonicky nebo e-mailem a domluvte si s naší koordinátorkou schůzku, na které si budete moci vyjasnit vzájemná očekávání.

Těšíme se na vás.

Miriam Holubcová, DiS.