Dobrovolnictví

IMG_111S Charitou Svitavy spolupracovalo v roce 2018 deset dobrovolníků. Podporovali klienty během denního programu v centru denních služeb, doprovázeli je na nejrůznější akce a zejména vedli aktivity, které jsou jejich vlastní doménou – pod vedením dobrovolníků probíhá ve Světlance canisterapie a dramaterapie.

V roce 2018 jsme pokračovali v dobré spolupráci s Kooperativa pojišťovnou, a. s., VIG v rámci programu Firemního dobrovolnictví. Její dobrovolníci pomáhali Charitě Svitavy na benefičním koncertě a také s údržbou zahrady.

Bez dobrovolníků si vůbec nedovedeme představit průběh Tříkrálové sbírky, kterou zajišťuje přes 400 jednorázových dobrovolníků.

Dobrovolníci pomáhají také při výrobě pletených obvazů pro malomocné, které sdružuje středisko Damián a distribuuje obvazy do potřebných oblastí v Indii a v Africe.

Charita Svitavy spolupracuje Mateřským a rodinným centrem Krůček Svitavy. Zahraniční dobrovolníci z jejího dobrovolnického centra rozšiřují klientům obzory o pohledy do života lidí v jiných zemích.

Všem dobrovolníkům, kteří nezištně pomáhají tam, kde je potřeba, věnují svůj čas a um bez nároku na finanční odměnu, jsme velmi vděční.

Chcete se stát dobrovolníkem? Zvažujete, že byste pomáhali právě v Charitě Svitavy? Ozvěte se telefonicky nebo e-mailem a domluvte si s naší koordinátorkou schůzku, na které si budete moci vyjasnit vzájemná očekávání.

Těšíme se na vás.

Miriam Holubcová, DiS.