Vánoční balíček na Ukrajinu

Charita Svitavy se každoročně zapojuje do projektu Vánoční balíček. Projekt spočívá v jednorázovém obdarování dětí z dětských domovů a ze sociálně slabých rodin na Ukrajině v době Vánoc.

Jde o jednorázový dar konkrétnímu dítěti, ze kterého nevyplývá žádný dlouhodobý závazek ani pro jednu ze stran. Jde o projekt Arcidiecézní charity Olomouc a byl založen v roce 2008. V roce 2019 bylo do projektu zařazeno 379 dětí ze čtyř ukrajinských měst. Ze Svitav a okolí putovalo na Ukrajinu 7 dárků. Moc všem dárcům děkujeme!

Zapojit se a obdarovat vybrané dítě může kdokoli. Každý může vybrat jedno nebo více ze zapojených dětí, poslat jim balíček a udělat jim Vánoce krásnější.

Budete-li chtít poslat balíček, vyberte si na stránkách projektu konkrétní dítě, kterému byste rádi pomohli. V databázi dětí se dozvíte, kolik je jim let a jakou velikost oblečení a obuvi mají. Je však nutné dodržet následující podmínky:

• Balíček je vždy pro jedno dítě,
  • hodnota balíčku by měla být kolem 1 000 Kč a měl by vážit do 4 kg,
  • měl by obsahovat pouze nové věci - oblečení, hračky,
  • balíček nesmí obsahovat cukrovinky a jiné potraviny.

Na webové stránce projektu najdete seznam zapojených dětí a také pravidla projektu.

O Vánočním balíčku v roce 2020 Vás budeme včas informovat. Balíček, prosím, zabalte do vánočního papíru, obalte smršťovací fólií a přivezte do zveřejněného data do Charity Svitavy na adresu Polní 354/2 ve Svitavách (raději po předchozí telefonické nebo e-mailové domluvě).

Budete-li potřebovat bližší informace, neváhejte nás kontaktovat. Děkujeme Vám!

Bc. Dagmar Pauková
Polní 354/2, 568 02 Svitavy