Vánoční balíček na Ukrajinu

Charita Svitavy se každoročně zapojuje do projektu Vánoční balíček. Projekt spočívá v jednorázovém obdarování dětí z dětských domovů a ze sociálně slabých rodin na Ukrajině v době Vánoc.

Jde o jednorázový dar konkrétnímu dítěti, ze kterého nevyplývá žádný dlouhodobý závazek ani pro jednu ze stran. Jde o projekt Arcidiecézní charity Olomouc a byl založen v roce 2008. V roce 2019 bylo do projektu zařazeno 379 dětí ze čtyř ukrajinských měst. Ze Svitav a okolí putovalo na Ukrajinu 7 dárků. Moc všem dárcům děkujeme!

Zapojit se a obdarovat vybrané dítě může kdokoli. Každý může vybrat jedno nebo více ze zapojených dětí, poslat jim balíček a udělat jim Vánoce krásnější.

Budete-li chtít poslat balíček, vyberte si na stránkách projektu konkrétní dítě, kterému byste rádi pomohli. V databázi dětí se dozvíte, kolik je jim let a jakou velikost oblečení a obuvi mají. Je však nutné dodržet následující podmínky:

• pro konkrétní dítě by měl být balíček v hodnotě 900 – 1 200 Kč,
  • nesmí obsahovat žádné potraviny ani cukrovinky (z celních důvodů),
  • má obsahovat pouze nové věci,
  • je zabalen ve vhodném, nejlépe vánočním papíru a zabalen do strečové fólie,
  • může vážit maximálně 4 kg,
  •  je označen jménem a příjmením dítěte a místem, odkud dítě pochází – údaje uvádějte latinkou a/nebo azbukou,
  • nalepte na balíček seznam věcí,
  • doručte na nejbližší Charitu nejpozději do 1. prosince 2020.

V případě, že chcete dopravu a zajištění akce Vánoční balíček podpořit také finančně, můžete zasílat své příspěvky na náš účet 4030207/0100. Děkujeme!

Balíček, prosím, přivezte do Charity Svitavy na adresu Polní 354/2 ve Svitavách (raději po předchozí telefonické nebo e-mailové domluvě).

Vyberte  si dítě, které byste rádi obdarovali, a obraťte se, prosím, na níže uvedený kontakt. Pomůžeme Vám s rezervací dítěte. Děkujeme Vám!

Bc. Dagmar Pauková
Polní 354/2, 568 02 Svitavy