Sen se stal realitou!
12. října 2021 Aktuality

Sen se stal realitou!

DoŽÍT mezi svými

Prvního října oficiálně zahájila svoji činnost Domácí zdravotní péče (ošetřovatelská a paliativní) Charity Svitavy. Jejím cílem je poskytnout odbornou zdravotní péči nemocným a umírajícím v jejich domovech a poskytnout podporu také jejich rodinám. Služba je zajišťována pěti všeobecnými sestrami, které jsou připraveny poskytnou péči pacientům podle potřeby 24 hodin denně, 365 dní v roce. Domácí zdravotní péči předepisuje praktický lékař nebo ošetřující lékař při propuštění z nemocnice a služba je pro pacienty zdarma, hrazena zdravotní pojišťovnou.

Domácí zdravotní péče Charity Svitavy nyní disponuje potřebnými zdravotnickými přístroji a je schopná pacientům zapůjčit také polohovací postele či oxygenátory. To vše díky podpoře dárců z řad firem i jednotlivců a také díky podpoře měst a obcí Svitavska. Za našimi klienty můžeme jezdit také díky firmě Louda auto, a. s. pobočka Svitavy, která nám pro tento účel bezplatně zapůjčila 5 nových aut.

Charitní Domácí zdravotní péče spolupracuje také se svitavskou nemocnicí. Mnoho lidí se však obává, zda by péči o svého blízkého v domácím prostředí po propuštění z nemocnice zvládlo. Charita Svitavy si uvědomuje, o jak náročné rozhodnutí se jedná a nabízí rodinám komplexní pomoc nejen v podobě Domácí zdravotní péče, ale také v prostřednictvím Charitní pečovatelské služby. Spojením sil těchto služeb může Charita rodinám jejich rozhodnutí velmi usnadnit.

Specifikem charitní práce je kromě odbornosti a kvality zejména důraz na úctu k člověku a „caritas“, tedy lásku, která chce dobro pro druhého. Domácí zdravotní péče má k dispozici také multidisciplinární tým, takže kromě zdravotních sester může nemocné navštívit i sociální pracovník, psycholog či duchovní.

Pokud by měl někdo o tuto službu zájem, nebo věděl o někom, kdo by jí potřeboval, může kontaktovat vrchní sestru Stanislavu Bočkovou na telefonním čísle 732 846 644. Služba sídlí na adrese Polní 354/2 Svitavy. O službu Domácí zdravotní péči Charity Svitavy můžou občané svitavska požádat také praktického či ošetřujícího lékaře.