Výsledky postní almužny 2015
15. dubna 2015 Postní almužna

Výsledky postní almužny 2015

Postní almužna je církevní sbírka, která probíhá po celou postní dobu před Velikonocemi. Kasičky si věřící vyzvedávají na Popeleční středu v kostelích a vrací je na Květnou neděli. Sbírka je vlastně vyjádřením a naplněním jednoho aspektu půstu.

Almužna nás obrací k druhým, k jejich potřebám. Půst nás obrací k Bohu, k duchovním hodnotám. Dává nám prostor zabývat se jinými myšlenkami než během roku, dává nám čas na duši. Můžeme tak proměnit obsah myšlenek a proměnit odříkání v materiální  pomoc někomu, kdo se má hůř než my. Vyměníme návštěvu cukrárny za rozhovor, návštěvu kina za návštěvu u nemocného, děti promění svá lízátka a hodnotu odepřeného (vyměněného) vložíme do kasičky Postní almužny.

Mnozí již pravidelně tyto proměněné myšlenky přinášejí na Květnou neděli zpět do kostela, aby byly k dispozici v konkrétní podobě pro někoho jiného. Nejinak tomu bylo i na Květnou neděli v kostelích svitavského děkanátu.

Výsledky postní almužny včetně srovnání výtěžků od roku 2009 zde.

Všem dárcům Pán Bůh zaplať.

Myšlenky z poselství papeže Františka k postní době 2015: