Poděkování Tříkrálovým koledníkům
23. května 2013 Tříkrálová sbírka

Poděkování Tříkrálovým koledníkům

V sobotu 18. 5. 2013 proběhlo ve farní Stodole ve Svitavách poděkování koledníkům Tříkrálové sbírky. Byl pro ně připraven bohatý kulturní program a občerstvení. Přes nepříznivou předpověď počasí nakonec vyšlo odpoledne podle plánu.

Odpoledne zahájil zpěvem sbor Svitaváček z MŠ Větrná pod vedením p. učitelky Bohdálkové. Byli jsme rádi, že mezi nás vyhlášený svitavský dětský sbor zavítal a zazpíval všem pro radost.

Úspěšný, teprve patnáctiletý písničkář z Hradce Králové Michal Horák zaujal posluchače vlastní tvorbou. Klávesy, harmonika a kytara, které během hraní střídal, doplňovaly jeho zajímavé texty.

Nebe nám na přímluvu nahoře zametli a malí i velcí koledníci se mohli na dvoře těšit z množství různých bublin, vyrobit si pro sebe či pro maminku vlastní placku nebo si nechat pomalovat obličej a proměnit se třeba v tygra. Sokolník pan Šulc zpestřil program ukázkami dravců. Ochočená liška předvedla, co je ochotna udělat kvůli kousku masa.

Rakvičkárna divadelníka Jiřího Polehni, rovněž z Hradce Králové, vrátila starší generaci do dětských let a ti malí se podívali, „Jak se kdysi hrávávalo“.

Na závěr zahrála skupina Kalibol. Bez nároku na honorář zprostředkovala koledníkům příjemný hudební zážitek v podobě písniček přejatých i vlastních.

Celé opoledne zdarma zvučil pan Jiří Čajan. Děkujeme všem. Koledníkům i účinkujícím.

Během celého odpoledne probíhala výstava obrazů a výrobků CDS Světlanka.

Miriam Holubcová