TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2022 JE SEČTENÁ!
22. ledna 2022 Tříkrálová sbírka

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2022 JE SEČTENÁ!

DĚKUJEME VÁM!!!! Celkem lidé na Svitavsku letos přispěli krásných 618 129 korun. Konkrétně ve Svitavách se podařilo vybrat 302 837 korun.

Po roce odmlky se k domovům opět vydaly skupinky králů, které sice kvůli karanténám a nemocem neobešly každý dům, ale oproti předešlému roku mohly dopřát lidem atmosféru koledování.
 
Pro Svitavy bylo zapečetěno 80 kasiček. Některé měli k dispozici koledníci, jiné byly umístěny v prodejnách a provozovnách po městě. Díky štědrosti místních obyvatel se ve Svitavách vybralo krásných 302 837 korun, na celém Svitavsku pak 618 129 korun. Zhruba 65 % výtěžku může využít místní Charita, která sbírku pořádá.
 
Charita Svitavy tak může opět pomoci mnoha lidem. Letos se zaměří konkrétně na přímou pomoc pro rodiny s dětmi v sociální nouzi, lidi bez domova a seniory v sociální nouzi. „Pokud jste se ocitli v sociální či finanční nouzi, nebojte se na nás obrátit,“ vybízí ředitelka Charity Svitavy Vendula Kouřilová. V plánu je také pořízení nových invalidních vozíků s přídavným pohonem do centra denních služeb Světlanka a pro Charitní pečovatelskou službu. I díky loňské sbírce mohla být pod Charitou Svitavy spuštěna služba Domácí zdravotní péče - ošetřovatelské a paliativní. Sestřičky tak již od října 2021 navštěvují nemocné a umírající a umožnují jim „Dožít mezi svými“. Právě finanční prostředky z letošního ročníku budou použity také na přístrojové a materiální dovybavení této služby, aby mohla sloužit širšímu okruhu uživatelů.
 
„Děkujeme vám všem, milí spoluobčané, za vaše darující ruce, otevřená srdce a dobrý pocit ze svitavského sousedského společenství. Speciální poděkování posíláme všem ochotným malým i velkým králům, bez nichž by se sbírka nemohla uskutečnit. Děkujeme také koordinátorce sbírky Miriam Holubcové,“ doplnila Vendula Kouřilová.
podrobné výsledky sbírky můžezte najít zde: https://www.trikralovasbirka.cz/vysledky/
 
Výsledky jednotlivých kasiček zveřejníme v nejblžších dnech.