16. ročník Tříkrálové sbírky na Svitavsku
27. listopadu 2015 Tříkrálová sbírka

16. ročník Tříkrálové sbírky na Svitavsku

Charita Svitavy pořádá ve dnech 2. – 10. ledna 2016 již šestnáctý ročník Tříkrálové sbírky. Všichni příznivci jsou zváni na mši svatou v neděli 3. 1. 2015 v 9 hodin do farního kostela Navštívení Panny Marie ve Svitavách. Koledníci zde dostanou požehnání, i když koledovat mohou již od 2. 1. 2016.

Všichni už jistě Tříkrálové koledníky znáte z let minulých. A tak si jen připomeneme, že ve skupince je vždy alespoň jeden koledník starší 16ti let. Ten je vybaven zapečetěnou kasičkou, průkazkou vedoucího Tříkrálové sbírky a také platným občanským průkazem. Nezapomeňte, že máte právo kontroly. Přispět můžete hotovostí od 1 Kč do 999 999 Kč. Pro uživatele mobilních telefonů platí i nadále možnost přispět formou DMS a to v podobě: DMS – KOLEDA (dms mezera koleda) na číslo 87 777. DMS stojí 30 Kč a z každé z nich dostane Charita 28,50 Kč. Jubilejní letošní 15. ročník ve Svitavách přinesl krásný výsledek 213 164 KčV ostatních obcích (Brněnec, Březová nad Svitavou, Hradec nad Svitavou, Javorník, Kamenná Horka, Koclířov, Opatov, Opatovec, Pohledy, Radiměř, Rudná, Sklené, Vendolí, Želivsko) se podařilo nashromáždit celkem 191 570 Kč. Celkem tedy Tříkrálová sbírka vynesla 404 734 Kč.

Od té doby má Charita Svitavy nový automobil, který byl částečně financován z prostředků Tříkrálové sbírky a slouží k poskytování péče ve Svitavách a v obcích v územní působnosti Charity Svitavy. Dále bylo částečně podpořeno středisko humanitární pomoci a nakoupeny potraviny pro potřebné jednotlivce. Další materiální podpora putovala několika konkrétním rodinám.

V roce 2015 koledovalo ve městech a obcích Svitavska celkem 87 skupinek, tj. kolem 350 koledníků. Přes toto množství je nás stále málo, někteří letošní obětavci mají na svém kontě i několik úseků. Pokud byste měli chuť pomoci a rozšířit řady koledníků, budeme Vám moc vděčni. Obracet se můžete na koordinátorku Tříkrálové sbírky Miriam Holubcovou miriam.holubcova@svitavy.charita.cz tel. 736 267 381.

Fotografie z koledování let minulých, přehled výtěžků dle jednotlivých vedoucích skupin a obcí, apod. naleznete na našich internetových stránkách http://svitavy.charita.cz/trikralova-sbirka/.

Děkujeme všem, kdo přispějí finančně, či svým časem jako koledníci.

Miriam Holubcová, koordinátorka Tříkrálové sbírky