Odměna pro Tříkrálové koledníky
15. února 2016 Tříkrálová sbírka

Odměna pro Tříkrálové koledníky

Ačkoli Tříkrálová sbírka před časem skončila, přetrvává vděčnost všem, kteří se na jejím průběhu jakkoli podíleli. Charita Svitavy ve spolupráci se Střediskem kulturních služeb Svitavy pro koledníky bez rozdílu věku připravila filmové představení Králové hor. Koledníci z Koclířova poslali zpětnou vazbu k této kulturní události. Rádi tento text sdílíme.

Svitavská Charita umí koledníky nejen dobře a „zákonně“ zorganizovat, ale také je velmi pěkně odměnit.

Proto se děti i dospělí každý rok na své poslání těší a třeba jen v naší obci – farnosti Koclířov – se do letošní Tříkrálové sbírky zapojilo 8 skupinek.

Pro všechny pak bylo radostí pozvání do kina Vesmír na nádherný film Králové hor.

Úsměv na tvářích dětí i dospělých také způsobila úvodní netradiční scénka s dědečkem (koclířovským panem farářem) a jeho vnučkou (paní ředitelkou Charity) ve „vzpomínce“ na rok 2016. Co všechno „tenkrát“ organizace i úspěch sbírky a celé akce znamenalo pro službu těm nejpotřebnějším.

Tříkrálové koledování v naší obci je takovou krásnou tradicí a často již dlouho dopředu se děti hlásí, že můžeme s jejich „službou“ počítat. Je krásné, když pak vidí otevřené dveře i lidská srdce těch, kteří chtějí přispět na pomoc potřebným.

I když ze Svitav je cesta jen kousek, podařilo se cestou tam spojení až na daleké Filipíny, kde sestra Hanka, koordinátorka TKS v naší obci, se účastnila mezinárodního eucharistického kongresu a pozdravila všechny účastníky. Před zpáteční cestou jsme ještě stihli i malé společné agapé a zazpívali si i legrační písničky pro radost.

Když jsme pak nastupovali do autobusu pana Hnáta, zaznělo pro všechny již tradiční pozvání do farní svitavské stodoly na sobotu 21. 5. 2016. A tak díky všem a naší Charitě a všem obětavým organizátorům zvláště. A už nyní se těšíme na naši službu opět za rok.