Tříkrálová sbírka 2016 u konce
18. ledna 2016 Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka 2016 u konce

Tříkrálová sbírka se pomalu blíží ke svému konci. Většina kasiček je nyní již úředně rozpečetěna. Tři krále již letos nepotkáte, ale výsledky jejich putování pocítí ti, jimž pomohou.

Charita Svitavy využila výnos Tříkrálové sbírky v roce 2015 na částečnou úhradu nového automobilu pro Charitní pečovatelskou službu (pro rozšíření péče v obcích naší působnosti), na přímou pomoc rodinám s dětmi, na elektrický zvedák a rehabilitační pomůcky.

Výnos Tříkrálové sbírky 2016 bude opět využit na přímou pomoc rodinám s dětmi, na pomoc lidem postiženým humanitárními katastrofami a jinými nepřepokládanými událostmi. Rádi bychom také zabezpečili dostupnost Centra denních služeb. Dosluhuje starý svozový vůz, investice do nového je nákladná a je třeba ji zabezpečit z různých zdrojů. Částečně bychom jeho pořízení podpořili i z výnosu letošní Tříkrálové sbírky.

Využití Tříkrálové sbírky je tříkrálovou komisí posuzováno v průběhu celého roku a reaguje na aktuální potřebnost v místních farních a oblastních Charitách.